Hobbi író-költő-blogger, táncokat oktató családanya, nagymama, nő

Valaha, valamikor, musical-színész akartam lenni. No és családanya, törődő, gondos feleség. Mondanám keserű mosollyal, innen szép győzni! Két, szinte összeegyeztethetetlen hivatás és hitvallás, akkori ömmagam számára legalábbis.

Gyermekkorom óta voltam szerelmes a táncba. Amit csak lehetett, megkóstoltam ezen a területen. Hosszú évekig klasszikus és jazz-balettet, rövidebb ideig latin és néptáncot, továbbá amerikai-stepp, modern és kortárs táncot is tanultam. Imádtam, műveltem, majd feladtam… Három gyönyörű, mára már felnőtt lányomra nézve, úgy érzem, jól döntöttem. Unokáim érkezése tette félreérthetetlenül bizonyítottá, akkori döntésem helyességét.

S mivel szerelmemtől, a tánctól idejekorán, egy éles váltással búcsút vettem, számos területen próbáltam ki magam. Dolgoztam kül-, és belkereskedelemben, vendéglátóiparban, szórakoztatóiparban, szervezőként és rendezvényszervezőként, marketing managerként és minőségirányítási vezetőként is. Iskoláimat gyermekeim és munkám mellett végeztem el. Mindig, minden érdekelt, érdekel.

Magánéletem is pörgős a mai napig. Ápoltam időseinket családomban, párommal felneveltünk 3 gyermeket, és unokáimmal is igyekszem sok időt tölteni. S lám, mit adnak az Égiek, amit félretoltam, később, ajándékként újraélvezhettem. A mai napig érkeznek a felkérések esküvőkre, céges rendezvényekre, szalagavatókra, hogy tanítsak akár folyamatosan, akár egy adott alkalomra táncokat.

Így fér, fért meg két élet, egy életnyi időintervallumban egymást követően, és egymást kiegészítve. Gyakran azt sem tudom hirtelen megmondani, hány éves vagyok.  Az idő előre haladtával azonban, fogy a fizikai energia.

Csereként kapva viszont, izzanak a gondolatok. Nagyapám, aki dalszövegíró és szerző volt hagyott bennem talán valamiféle kódot a költészethez és íráshoz. Életigenlésem és spirituális töltetem nagymamámtól ered, kinek szavait naponta idézzük a családban. Egyikük sem él már. De amit örökítettek, hol suttogom, hol ordítom tovább füleitekbe, megosztó módon, tudom. Van, hogy gyermekversek, van, hogy saját gondolataim, s van mikor tabuk fesztelen feszegetésével.

Azóta is, ma is, és – ha engeditek – a jövőben is, megállás nélkül mondom a magamét, a magam módján, mert küldetésem, szórakoztatva együtt érezni és gondolni Veletek. Ez vagyok én… Berényi Beáta